کارگاه نور ، گرما در نانوساختارها

درباره کارگاه - دانلود پوستر کارگاه

قابل توجه ثبت نام کنندگان عزیز

با کمال مسرت و خوشوقتی به اطلاع همه عزیزانی که جهت شرکت در این کارگاه ثبت نام نموده­اند، میرساند که بر اساس تصمیم کمیته برگزار کننده و مساعدت مسئولین ذی ربط، همه ثبت نام کنندگان، پذیرفته شده و از این عزیزان هیچ گونه وجهی جهت ثبت نام اخذ نخواهد شد.

جهت مشاهده عناوین سخنرانی­ها و برنامه کارگاه به قسمت اخبار مراجعه فرمایید.

لازم به ذکر است که مجموعه سخنرانی­ها در سالن ویدئوکنفرانس دانشگاه سیستان و بلوچستان واقع در مرکز کامپیوتر دانشگاه (سازمان مرکزی) برگزار خواهد شد.

درباره کارگاه
بی ­شک اواخر قرن بیستم و شروع قرن بیست و یکم نانوعلوم و نانوفناوری، محققین بسیاری را مجذوب خود نموده است. این جذبه
از یک سو به علت وجود کاربردهای فراوانی است که این علوم در زمینه­های مختلف ایجاد نموده و از سوی دیگر به علت تمایل به کوچک­سازی ابزار و وسایل مختلف است. در حقیقت، هنگامی که از نانومواد بحث می­شود، منظور ترکیباتی هستند که ابعاد مشخصه آنها بین چند نانومتر و چند صد نانومتر باشد. این کاهش ابعاد به علت ایجاد تغییرات محسوس در خواص مواد می­باشد که می­توانند به پنج نوع نانوفیلم­ها، ابر شبکه­ها، نانوسیم­ها، نانولوله­ها و نانوذرات تقسیم شوند.

هنگامی که ابعاد مواد تا حد نانو کاهش یابد، خواصشان نسبت به حالت کپه­ایشان متفاوت می­شود. از این جمله می­توان به خواص نوری و گرمایی اشاره نمود. به عنوان نمونه خواص نوری (خطی و غیر خطی) نانوذرات فلزی (مثل طلا) به شدت تغییر می­کند به گونه­ای که دامنه جذب نور در بازه معینی از طول موج افزایش می­یابد و یا هدایت گرمایی نانو لوله­ها نسبت به الماس بسیار بالاتر است. به علت همین خواص منحصر به فرد است که این مواد جهت کاربردهای مختلفی همچون ساخت ابزار فوتونیک، تصویربرداری پزشکی و درمان غدد سرطانی، ساخت فوتوسلول­های خورشیدی، سرمایش یا گرمایش، مخابرات و ... پیشنهاد شده­اند. تمام این کاربردها بر مبنای جذب نور و/یا انتقال انرژی به صورت گرما (به صور مختلف) قرار دارد.

در اصل، هنگامی که ابعاد ماده تا مقیاس نانومتری کاهش می­یابد قوانین کلاسیک اعتبارشان را از دست می­دهد. بنابراین در این گونه ساختارها جهت تبیین خواص فیزیکی باید قوانین مناسب به کار برده شوند. هدف از این کارگاه، آشنایی محققین دانشگاه ها و مراکز علمی کشور و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی به این مقوله می­باشد. در این راستا سه محور اساسی مورد بحث قرار خواهد گرفت که عبارتند از: جذب انرژی نورانی، انتقال گرما و روش­های تجربی.

پوستر کارگاه

دانلود پوستر