همایش ملی پیشرفت پایدار، رهیافت تاریخ، فرهنگ و تمدن دارالولایه سیستان

پتانسیل حقیقی سیستان در حوزه ملی معرفی شود

به نقل از عصرهامون، سردار حسین معروفی در نشست هم اندیشی همایش ملی دارالولایه سیستان در دانشگاه سیستان و بلوچستان با تاکید برخروجی داشتن همایش ها به خصوص همایش ملی « پیشرفت پایدار؛ رهیافت تاریخ، فرهنگ و تمدن دارالولایه سیستان » افزود: باید ظرفیتها و پتانسیلهای موجود منطقه سیستان در سطح ملی شناسانده و معرفی شود که در این راستا پیشرفت پایدار در عرصه های مختلف را در این همایش دنبال خواهیم کرد.

وی ادامه داد: سیستان بیست سال است که دچار خشکسالی است، در این منطقه مشکل آب وجود دارد و آبی که آن طرف در کشور افغانستان است به این خطه داده نمی شود، قطعا باید دیپلماسی قوی شود و مدیریت در آب را در دستور کار داشته باشیم اما اینکه تا آن موقع که این موضوع پیگیری می شود  با این مردم چه باید کرد، آیا ما توانمندی دیگری در سیستان نداریم، مردم ما در طول تاریخ سیستان کشاورزی، صیادی، دار و دام را جز برنامه های اصلی زندگی خود دارند.

وی با تاکید بر توجه به صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات تولیدی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر براساس گزارشات روزانه 27تن شیر از دامهای منطقه دریافت می شود اما با این وجود کمتر توجهی به کشک زابلی می شود و خام فروشی در اولویت قرار گرفته است.

این مسئول تاکید کرد: با توجه به شیر موجود در منطقه می توان با فرآوری، روغن، ماست، پنیر و کره تولیدی را به یک برند تبدیل کرد.وی بیان کرد: اگر همین فعالیت های تولیدی و کارگاه های کوچک مرغ داری بومی، بلدرچین، زنبور عسل و امثال آن و صنایع دستی  که در سیستان داریم فعال شود و اولین اولویت خرید را ادارات خود استان برای تامین نیاز های خود داشته باشند، هیچ کس به خارج از استان مهاجرت نخواهد کرد.
 وی با تاکید بر این نکته که دشمن می خواهد مردم ما را نا امید کند، گفت: پیشرفت های بزرگ ملت ایران در همه حوزه ها منحصر به فرد است، دشمن می خواهد این پیشرفت ها را ازبین برده و مردم را نا امید کند.
سردار معروفی اضافه کرد: دشمن دنبال نا امید کردن ملت می باشد دشمن چهل سال است با ملت، انقلاب، نظام و ارزش های  ما بازی می کند، تنها امید دشمن برای رسیدن به اهداف شوم خود، در حوزه جنگ اقتصادی است، آنها سعی دارند نگاه ما را از درون خارج و به بیرون ببرند اما رهبر معظم انقلاب اصرار بر تکیه بر توانمندی های داخلی دارند و ما نیز باید مواظب باشیم دشمن محاسبات ما را تغییر ندهد و از خودباوری که با مبارزه، ایستادگی و فهم علمی به وجود آمده تبدیل به خودباختگی نشویم.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی « پیشرفت پایدار؛ رهیافت تاریخ، فرهنگ و تمدن دارالولایه سیستان » در دانشگاه سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این برنامه یک همایش کاربردی است ما نمی خواهیم در آن فقط سخنرانی و مقاله ارائه کنیم بلکه باید خروجی و بازده آن برای همه ملموس باشد.
وی جلوگیری از ترفند و هدفگذاری دشمن در نا امید کردن مردم و خنثی سازی آن، امید بخشی به جامعه و غیره را از جمله مواردی دانست که در این همایش دنبال می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: مسئولین اجرایی استان، دانشگاه ها، اساتید، سران و بزرگان و ریش سفیدان اقوام و طوایف و همه در این راستا پای کار باشند و برای بهبود شرایط در منطقه تلاش کنند.
فرمانده سپاه سلمان استان با اشاره به افراد توانمند از نظر مالی و خیرین خارج از استان گفت:باید تلاش شود تا افراد توانمند و خیرین به استان بازگشته و در این خطه به فعالیت بپردازند.
شایان ذکر است در ادامه این نشست بزرگان، ریش سفیدان، سران طوایف و اساتید به بیان مشکلات و نیازهای منطقه سیستان پرداخته و فرماندار زابل نیز طی سخنانی در خصوص اقدامات دولت برای حل مشکلات و معضلات منطقه سیستان ایراد سخن نمودند.